Din Guide Til Bryllupsfotografering

Når man skal velge fotograf og bestemme seg for hvilke bilder man vil ha er det mange ting å ta stilling til, som hvilket prisnivå man ser for seg, fotografens erfaring og hvilken stil man ønsker bildene skal være i. Vi gir deg derfor noen tips til hvilke ting det kan være lurt å tenke gjennom på forhånd for at dine bryllupsbilder skal bli best mulig.

Finn ut hva du vil ha

Før man skal velge fotograf bør man ha tenkt gjennom hvilken type bilder man ønsker å ende opp med fra bryllupet. Ved å søke på nettet eller snakke med venner som allerede har giftet seg kan man også få en ide om hva man ønsker. Dersom man vil ha bildene utendørs kan det være lurt å velge en fotograf som er vant med utendørs fotografi og vet hvordan man får best bilder med tanke på lys og bakgrunn.

Ikke velg fotograf kun basert på pris

Selv om det kan være fristende å velge en hobbyfotograf, en venn eller et familiemedlem til å ta bildene får man gjerne ikke like gode bilder. Dette er derfor ikke alltid det lureste valget med mindre man har en venn som man vet er veldig flink til å ta bilder. Ønsker man best mulig bilder vil det derfor lønne seg å betale litt mer for en profesjonell fotograf.

Planlegg hvilken bakgrunn som vil passe best til antrekket

Det kan være greit å velge en bakgrunn som passer til antrekket og hos JJ’s House kan man finne en brudekjole som passer, uansett om man skal ta bryllupsbildene utendørs eller innendørs. Det er også lurt å planlegge hvilken bakgrunn man ønsker å ha for bildene ut fra hvordan været er, og gjerne ha en alternativ plan i tilfelle været er dårlig og man ikke kan ta bilde ute likevel. Hvilken sesong man velger å gifte seg i vil også spille inn på hvordan bildene vil bli, med tanke på bakgrunn og lys.

Alltid ha en reserveplan

Avhengig av hvor man skal gifte seg kan det være en god ide å ha en reserveløsning for bryllupsfotograferingen. Har man sett for seg at man vil ta bryllupsbildene ved sjøen kan det fort hende at man må endre planen om det er dårlig vær. Har man en alternativ løsning kan man derimot raskt endre lokasjon for fotograferingen og fortsatt få bilder som man kommer til å være fornøyd med.

Vær klar på hvordan du vil bildene skal bli

Det kan ofte være vanskelig å forklare og få frem akkurat hva man ønsker når man skal beskrive det for andre og man bør derfor heller gi flere detaljer enn for få. Man bør også be om å få se bildene underveis så man kan se om man er fornøyd og om bildene ser ut slik man hadde forventet. Dersom du har god kommunikasjon med fotografen vil du både gjøre fotografens jobb lettere og det vil være større sannsynlighet for at du blir fornøyd med bildene.